Awarie i remonty
Sądeckie Wodociagi
(18) 443-86-43
Masz pytanie? Zadzwoń lub napisz do nas
994
pogotowie wodociągowe

Klauzula informacyjna dotycząca nagrywania rozmów telefonicznych

Szanowni Państwo,
W związku z wprowadzonym w Spółce Sądeckie Wodociągi środków bezpieczeństwa oraz poprawy jakości świadczonych usług w postaci rejestracji rozmów telefonicznych przychodzących i wychodzących w systemie centrali telefonicznej i przetwarzaniem przez ten system danych osobowych. Spółka Sądeckie Wodociągi zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) dalej RODO informuje, iż:
  1. Administratorem Danych Osobowych są Sądeckie Wodociągi Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Nowym Sączu, ul. Wincentego Pola 22, NIP 7342424787, Regon 490797830 w imieniu którego działa Dyrektor Spółki.
  2. Administrator działając na podstawie art. 37 RODO, wyznaczył Inspektora Ochrony Danych do pełnienia w Spółce zadań określonych w art. 39 RODO.
  3. Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych Osobowych w Spółce Sądeckie Wodociągi poprzez adres e-mail: iod@swns.pl lub drogą pisemną pod adres siedziby Spółki.
  4. Nagrywanie rozmów telefonicznych stosowane jest w celu podniesienia bezpieczeństwa i poprawy jakości obsługi interesantów oraz zabezpieczenie interesu prawnego osoby, której dane osobowe zarejestrowano w systemie nagrywania rozmów telefonicznych oraz Administratora Danych Osobowych na wypadek prawnej potrzeby wykazania faktów lub dochodzenia roszczeń oraz zabezpieczenia materiału dowodowego.
  5. Monitoringiem rozmów objęte są rozmowy przychodzące i wychodzące ze Spółki poprzedzone informacją nagrywaniu.
  6. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest zgoda osoby dzwoniącej do Spółki (art. 6 ust. 1 lit. a RODO) wyrażona poprzez kontynuację rozmowy.
  7. Nagrania przechowywane są przez okres nieprzekraczający 3 miesięcy od daty nagrania, po czym są usuwane przez nadpisanie danych.
  8. W przypadku, w którym nagrania stanowią dowód w postępowaniu prowadzonym na podstawie prawa lub administrator powziął wiadomość, iż mogą one stanowić dowód w postępowaniu, termin ulega przedłużeniu do czasu prawomocnego zakończenia postępowania.
  9. Zarejestrowane rozmowy będą udostępniane jedynie osobom i organom do tego upoważnionym.
  10. Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej.
  11. Pani/Pana dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany.
  12. W zakresie przetwarzania danych osobowych posiadają Państwo następujące prawa:
    • dostępu do dotyczących jej danych osobowych;
    • sprostowania danych osobowych;
    • usunięcia w sytuacjach określonych w art. 17 ust. 1 RODO zastrzeżeniem art. 17 ust.3 RODO;
    • ograniczenia przetwarzania;
    • prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, o ile żądania nie są ewidentnie nieuzasadnione lub nadmierne, niemożliwe do wykonania ze względu na ograniczenia techniczne oraz nie ograniczają ich, bądź wykluczają inne przepisy.
  13. W przypadku uznania, że przetwarzanie danych osobowych odbywa się w sposób nie zgodny z prawem przysługuje Państwu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Dodaj na Wykop Dodaj na Blip Dodaj na Flaker Dodaj na Facebook
- A A A +
DrukujDrukuj
E-mailE-mail
Wróć ...

Awarie i remonty

Sądeckie Wodociągi Sp. z o.o. zawiadamia, że w związku z pilnym remontem sieci wodociągowej w dniu 24.09.2020 r., wystąpi przerwa w dostawie wody od godz. 9:00 do 12:00 dla odbiorców zlokalizowanych przy ul. Broniewskiego nr.: 3, 5, 10, 14, 16, 18, 20, 22, 26, 30 w Nowym Sączu.

Sądeckie Wodociągi Sp. z o.o. zawiadamia, że w związku z awarią sieci wodociągowej w dniu 24.09.2020 r., wystąpi przerwa w dostawie wody od godz. 17:00 do 19:00 dla odbiorców zlokalizowanych przy ul. Na Rurach w Nowym Sączu (od nr 13 do nr 32) oraz budynków przy ul. Szkolnej 11, 13, 18a, 20, 22 w Nowym Sączu.

Za utrudnienia przepraszamy.

Facebook
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce cookies".
Akceptuję